6 روش کاربردی برای تمیز و ضدعفونی کردن ظرف غذای کودک به بهترین شکل

چگونه ظرف غذای کودک ضدعفونی و تمیز کنیم

یکی از موضوعاتی که به اندازه نوع تغذیه کودک باید برای والدین دغدغه مهمی به‌حساب آید، چگونگی تمیز و ضدعفونی کردن ظرف غذای او است. چراکه هر چقدر در تمیز کردن صحیح آن وسواس به‌خرج دهید، بیشتر می‌توانید جلوی ورود میکروب و باکتری‌های بیماری‌زا به بدن کودک را بگیرید و ایمنی بدن او را در برابر بیماری‌های مختلف تضمین کنید.

پس اگر فرزند نوپایی دارید، این سوال در ذهن شما به‌وجود می‌آید که چگونه ظرف غذای کودک را تمیز و ضدعفونی کنیم؟ در پاسخ به آن، در این مقاله شما را با صحیح‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های ضدعفونی کردن ظروف غذا و شیر کودک آشنا می‌کنیم. همراهمان بمانید.

چگونه ظرف غذای کودک را تمیز و ضدعفونی کنیم؟

Before we discuss the tips, let’s consider why it’s important to keep lunchboxes and containers clean. Bacteria can easily grow and spread in a warm, moist environment, like your child’s lunchbox. When food is thrown into the mix, it creates the perfect breeding ground for bacteria to thrive and make your child sick

قبل از اینکه به نکات مربوط به تمیز نگه داشتن جعبه‌های غذا بپردازیم، بیایید در نظر بگیریم چرا این کار اهمیت دارد. باکتری‌ها می‌توانند به راحتی در محیط‌های گرم و مرطوب، مانند جعبه غذای کودک شما، رشد کنند و گسترش یابند. زمانی که مواد غذایی نیز به این محیط اضافه می‌شود، شرایط ایده‌آلی برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌شود که ممکن است باعث بیماری کودک شما شود.

1. انتخاب مواد شوینده مناسب برای تمیز کردن ظرف غذای کودک

نه‌تنها نحوه شستشو، بلکه انتخاب صحیح مواد شوینده مناسب برای تمیز کردن ظرف غذای نوزاد، تاثیر زیادی روی سلامت جسم او دارد. کودکان معمولا از بدو تولد تا حدود 3 سالگی، به‌خاطر سیستم ایمنی ضعیف، مستعد بیماری‌های متعددی هستند و والدین وظیفه دارند تا شیشه شیر، ظرف غذا، دندان‌گیر، پستانک و هرچیز دیگری را که با دست و دهان آن‌ها در ارتباط است، به بهترین شکل ضدعفونی کنند. توصیه ما این است که نکات زیر را زمان انتخاب مواد شوینده مناسب ظروف کودک مدنظر قرار دهید:

  • فاقد هرگونه رنگ و بو باشد.
  • هیچگونه مواد شیمیایی مضر از قبیل فتالیت، پارابن و فسفات در آن استفاده نشده باشد.
  • حتما دارای تاییدیه بهداشت باشد.
  • قدرت پاک‌کنندگی بالایی داشته باشد.
  • ضدباکتری و و آنتی آکنه باشد.

اگر فکر می‌کنید برای خرید ماده شوینده مناسب باید سراغ برندهای خارجی بروید و هزینه زیادی بابت تهیه آن بپردازید، سخت در اشتباهید. چراکه این روزها بهترین برندهای ایرانی، محصولات خوب و باکیفیتی با تاییدیه بهداشت به بازار عرضه کرده‌اند که با توجه به حجم، قیمت بسیار مناسبی دارند.

انتخاب مواد شوینده مناسب برای تمیز کردن ظرف غذای کودک

2. نحوه صحیح شستشوی ظرف غذای کودک

در پاسخ به سوال چگونه ظرف غذای کودک را تمیز و ضدعفونی کنیم؟ باید نحوه صحیح شستشوی آن را نیز بدانید. برای این منظور بلافاصله بعد استفاده از ظرف، شیشه شیر یا پستانک کودک، باید آن را با شوینده مناسب و ملایم و همچنین آب ولرم به‌طور کامل بشویید. انجام آن کمک می‌کند تا به‌سرعت ذرات غذا از بین بروند و به دیواره یا بدنه ظرف نچسبند و فرایند شستشو تا حدی آسان‌تر شود. برای شستشوی ظرف بهتر است از ابر نرم استفاده کنید و برای درز و گوشه‌ها، سراغ برس‌های نرم با سر کوچک‌تر بروید. به‌منظور شستن شیشه شیر بهتر است تمامی اجزای آن را به‌صورت جداگانه تمیز و ضدعفونی کنید.

زمانی که شستشوی ظروف تمام شد، نوبت به خشک کردن آن‌ها می‌رسد. هرگز برای این منظور از دستمال استفاده نکنید. بهترین روش برای از بین بردن آب و نم ظروف، استفاده از گرمایش دستگاه‌هایی مانند فر یا ماکروفر است. البته قبل از استفاده از آن‌ها باید بررسی کنید ظرف موردنظر قابلیت استفاده در فر یا ماکروفر را دارد یا خیر تا آسیبی به آن وارد نشود.

 نحوه صحیح شستشوی ظرف غذای کودک

3. استفاده از روش‌های طبیعی برای ضدعفونی ظرف غذا

خیلی از والدین این سوال در ذهنشان به‌وجود می‌آید که به جز مصرف مواد شوینده، چگونه ظرف غذای کودک را تمیز و ضدعفونی کنیم؟

در پاسخ به آن باید به‎‌سراغ روش‌های طبیعی برویم. یکی از رایج‌ترین تدابیر، جوشاندن ظروف است. برای آن کافی است یک قابلمه را پر از آب کنید و اجازه دهید روی اجاق به‌جوش آید. در این فاصله ظروفی را که از قبل از ذرات غذا و شیر پاک شده‌اند، داخل آب در حال جوش بیندازید و اجازه دهید تا حداکر 3 دقیقه بجوشند.

این روش موثرترین راه برای ضدعفونی کردن و از بین بردن میکروب و باکتری‌های ظروف غذای کودک است که از قدیم تا امروز توسط والدین انجام می‌شود.

البته این روش برای همه ظروف قابل اجرا نیست. تنها ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی که تحمل دمای بالا دارند و در دمای زیاد آسیب نمی‌بینند، می‌توان با این روش ضدعفونی و میکروب‌زدایی کرد.

4. استفاده از دستگاه‌های استریل کننده برای ظرف غذای کودک

افزایش سطح آگاهی والدین امروزی باعث شده است تا در نگهداری فرزند نسبت به نسل‌های قدیم، وسواس بیشتری از خود نشان دهند. البته پیشرفت علم و فناوری و آمدن دستگاه‌های متعدد با کارایی‌های زیاد این فرایند را تا حد زیادی آسان‌تر کرده است.

یکی از جدیدترین محصولاتی که امروزه در خانواده‌های فرزنددار پیدا می‌شود، دستگاه‌ استریل‌کننده ظروف غذای کودک است. اگر شما هم جزو والدین دغدغه‌مند هستید و مدام از دیگران می‌پرسید که چگونه ظرف غذای کودک را تمیز و ضدعفونی کنیم؟ از چه نوع ماده شوینده‌ای استفاده کنیم و سوالات مشابه دیگر، بهتر است به‌سراغ دستگاه‌های استریل بروید.

این وسایل مناسب ظروف، شیشه شیر، پستانک و سایر وسایل کودک هستند و با بخار میکروب و باکتری را از بین می‌برند. فقط باید به مقدار کافی آب در مخزن دستگاه استریل بریزید و با زدن دکمه، منتظر ضدعفونی شدن ظروف کودک خود باشید.

جالب است بدانید تا قبل از اینکه درب دستگاه باز شود و ظروف در معرض هوای آزاد قرار نگیرند، ظروف داخل دستگاه به‌مدت 24 ساعت استریل باقی خواهند ماند. پس اگر دنبال یک روش مطمئن و آسان هستید که 99.9درصد باکتری و میکروب‌های ظرف کودک را از بین ببرد، خرید دستگاه‌های استریل را در اولویت قرار دهید.

5. مراقبت از ظروف برای جلوگیری از آلودگی مجدد

حال که متوجه شدید چگونه ظرف غذای کودک را تمیز و ضدعفونی کنیم؟، بهتر است با نکات پس از آن نیز آشنا شوید. اگر می‌خواهید ظروف کودک شما تا استفاده بعدی تمیز و استریل باقی بماند و از آلودگی مجدد آن جلوگیری کنید، مراقبت‌های بعد از شستشو عبارت‌اند از:

  • بعد از ضدعفونی کردن ظروف غذای کودک به هر روشی، رطوبت آن را به‌صورت کامل از بین ببرید.
  • از قرار دادن ظروف خیس روی یکدیگر بپرهیزید. چراکه باعث ایجاد زمینه کافی برای رشد باکتری‌ها خواهد شد.
  • به‌محض خشک شدن ظروف یا شیشه شیر در مجاورت حرارت یا در معرض هوا، آن‌ها را در یک فضای بسته قرار دهید و از گذاشتن آن‌ها در فضای باز منزل خودداری کنید.
  • تا استفاده بعدی، ظرف غذای کودک را در کنار منبع گرما یا مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید.

6. نکات ایمنی در هنگام شستشو و ضدعفونی ظروف کودک

بعد از دانستن پاسخ سوال چگونه ظرف غذای کودک را تمیز و ضدعفونی کنیم؟ نیاز به آشنایی با نکات ایمنی در هنگام شستشوی ظروف دارید. از جمله:

  • آب لوله‌کشی ممکن است حاوی مجموعه میکروب‌هایی باشد که سیستم ایمنی ضعیف بدن کودک قابلیت مقابله با آن‌ها را ندارد. در نتیجه برای شستشو، آب تصفیه یا جوشیده سرد شده را توصیه می‌کنیم.
  • هنگام شستشوی ظروف یا شیشه شیر، سلامتشان را بررسی کنید. وجود هرگونه ترک یا شکستگی در آن‌ها را جدی بگیرید. چراکه ممکن است محل تجمع میکروب و باکتری‌ها باشند.
  • دست‌های ما سرشار از باکتری و میکروب است. پس بهتر است قبل از شستشوی ظروف کودک خود، آن‌ها را کاملا با آب و صابون بشویید و ضدعفونی کنید تا این آلودگی‌ها به ظرف منتقل نشوند.
  • حتما ظروف را بو کنید تا از تمیز شدن آن‌ها مطمئن شوید. زیرا بوی ناخوشایند ظروف یا شیشه شیر ناشی از باقی ماندن ذرات خوراکی است که زمینه‌ساز رشد باکتری و میکروب خواهد بود.

سخن نهایی

اگر شما هم جزو والدینی بودید که این سوال مرتب در ذهنتان تکرار می‌شد که چگونه ظرف غذای کودک را تمیز و ضدعفونی کنیم؟ به‌کمک این مقاله جواب آن را گرفتید.

رعایت نکات ریز بهداشتی مانند ضدعفونی کردن ظرف غذای کودک، تاثیر زیادی بر سلامت او دارد و والدین وظیفه دارند تا درباره چگونگی شستشوی صحیح، نوع ماده شوینده مناسب و نکات مهم دیگر اطلاعات بیشتر و بهتری کسب کنند. حال که روش‌های استریل کردن ظروف کودک یا نوزاد را شناختید، روش انتخابی شما کدام است؟ و کدام یک را بهتر و کارامدتر می‌دانید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *