چای ماسالا به یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیهای گرم در کشور ما تبدیل شده است. این نوشیدنی خوش عطر و طعم خواص زیادی دارد و به سلامت بدن کمک میکند. از بهترین خواص آن میتوانیم به تاثیرش روی کاهش وزن و سلامت قلب و عروق اشاره کنیم.
اما این نوشیدنی جذاب چگونه درست میشود؟ چه ترکیباتی در آن وجود دارد که باعث خواص بیشمار آن میشود؟ اگر شما نیز از طرفداران این نوشیدنی پرخاصیت هستید، در ادامه مقاله همراه ما باشید تا با طرز تهیه چای ماسالا آشنا شوید.
چای ماسالا چیست و چگونه تهیه میشود؟
قبل از توضیح طرز تهیه ماسالا، بهتر است ابتدا با تاریخچه و ترکیبات تشکیلدهنده آن آشنا شوید. آگاهی از ترکیبات اصلی این نوشیدنی جذاب، نشان میدهد که منشا خواص چای ماسالا از کجاست.
چای ماسالا از ترکیب پودری خشک، با آب یا شیر ولرم و چای سیاه تهیه میشود. طعم آن نسبتا تند و ادویهای است و معمولا گرم سرو میشود. این نوشیدنی طبع گرمی داشته و نوشیدن آن در فصل زمستان لذت بیشتری دارد.
طبق بعضی از کتابهای کهن، قدمت این نوشیدنی جادویی به بیش از 9 هزار سال میرسد. طبق کتابهایی دیگر قدمت آن 5 هزار ساله است. اما نکته مشترک بین همه منابع این است که چای ماسالا نوشیدنی درباری و سلطنتی است.
بر اساس منابع مختلف، هندوستان فعلی محل پیدایش نوشیدنی است که آن را چای ماسالا مینامیم. در ابتدا از آن برای درمان بیماریهای خفیف استفاده میکردند که این نکته نیز گواه خواص بیشمارش است.
ترکیب ابتدایی ماسالا با ترکیب امروزه آن کمی متفاوت بود و شیر و چای سیاه نداشت. اما در آن زمان نیز در طرز تهیه چای ماسالا از ادویههای مختلف با نسبتهای متفاوت استفاده میکردند. در گذشته ماسالا بهشکل سرد نیز سرو میشد.
اما با گذر زمان و از سال 1835، انگلیسیهای ساکن هندوستان تصمیم گرفتند کشت چای را در این کشور رواج بدهند. این موضوع باعث شد چای سیاه با دستورالعملهای سنتی ماسالا ترکیب شود و نوشیدنی شبیه به ماسالای امروزی پدید آمد.
بیشتر چای هندی در آن زمان صادر میشد و قیمت بالایی داشت. همین موضوع باعث شد این ترکیب جدید طرفدارهای زیادی پیدا نکند و مردم باز هم ماسالای سنتی و بدون چای را انتخاب کردند.
اما با گذشت زمان و در اوایل دهه 1900، برای پایین آوردن قیمت یک لیوان چای سیاه و کمک به ترویج آن در هند، برگ چای را با ادویههای مختلف، شیر و شیرینکننده یا شکر ترکیب کردند. این ترکیب جدید که شبیه به ماسالای امروزی است، باعث ترویج چای سیاه در هندوستان شد.
با افزایش سفر به کشورهای دیگر، این نوشیدنی خوش طعم و بو به مرزهای دیگر نیز رسید و در سراسر دنیا طرفداران زیادی پیدا کرد. بهشکلی که بعد از گذشت چند سال هنوز هم محبوبیت دارد.
ترکیبات اصلی چای ماسالا
ادویههای زنجبیل، هل سبز، دارچین، فلفل سیاه وجوز هندی همراه با شیر، چای سیاه و شیرینکننده ترکیبات اصلی چای ماسالا هستند. اما میتوان به آنها رازیانه، میخک، بادیان ستارهای و ادویههای دیگری را نیز اضافه کرد. در ادامه طرز تهیه ماسالای خانگی را توضیح میدهیم.
طرز تهیه چای ماسالای خانگی با آب جوش
برای تهیه چای ماسالا در خانه تنها کافی است پودر فوری آن را از عطاری یا مغازهها تهیه کرده و آن را با آب جوش یا شیر گرم ترکیب کنید. مراحل زیر را برای تهیه این نوشیدنی جذاب در خانه دنبال کنید.
مواد لازم:
- پودر آماده ماسالا: یک قاشق غذاخوری به ازای هر نفر
- شیر یا آب جوش: یک لیوان به ازای هر نفر
مراحل:
- ابتدا شیر یا آب را در شیرجوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- صبر کنید تا به جوش بیاید.
- اگر دوست دارید ماسالای خود را با فوم میل کنید، شیر را درون فرنچ پرس بریزید و اهرم را چند بار بالا و پایین کنید تا فوم شیر گرفته شود.
- سپس آن را به لیوان یا ماگ موردنظر منتقل کنید.
- پودر آماده را به شیر یا آب جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- نوشیدنی شما آماده است و میتوانید تا زمانی که گرم است، آن را میل کنید.
میتوانید بجای شیر از آب جوش استفاده کرده و سایر مراحل را تکرار کنید.
ادویههای مختلف تشکیلدهنده ماسالا و خواص هر کدام.
پودرهای فوری ترکیبات متفاوتی دارند که روی طعم آنها اثر میگذارد. اما ترکیبات زیر در بیشتر آنها مشترک هستند و تنها نسبتشان با هم متفاوت است.
زنجبیل
زنجبیل ریشه گیاهی علفی است که طعم تند و تیزی دارد. از این ریشه پرخاصیت بهشکل تر و خشک استفاده میشود. پودر خشک زنجبیل ادویه پایه در طرز تهیه چای ماسالا است و به آن عطر و بوی فوقالعادهای میدهد. مهمترین خواص زنجبیل عبارتاند از:
- تقویت سیستم ایمنی
- دارای خاصیت ضدعفونی
- دارای خاصیت آنتیاکسیدان
- دارای خاصیت ضدالتهابی
هل
هل سبز ادویهای گران است که در ایران محبوبیت زیادی دارد. دانههای آن غلافهای کوچکی هستند که عطر گرم و آشنایی دارند. هل گرانترین ادویه موجود در ماسالا است و طعم و بویی غالب دارد. خواص آن عبارتاند از:
- موثر در سلامت قلب و عروق
- موثر در سلامت پوست و مو
- کمک به درمان بیماریهای گوارشی
- کمک به درمان بیماریهای دهان و دندان
- دارای ویژگیهای ضدمیکروبی
دارچین
ادویه دارچین که همان پوست درخت دارچین است، ادویهای با بوی قوی و پرخاصیت است که در ترکیبات ماسالا وجود دارد. این ادویه از چین و هندوستان وارد فرهنگ غذایی بسیاری از مردم جهان شد و خواص زیر را دارد:
- کمک به کاهش قند خون
- کمک به لاغری و چربیسوزی
- دارای خاصیت آنتیاکسیدان
- ضدعفونت و قارچ
- کمک به درمان بیماریهای گوارشی
میخک
میخک گیاهی دارویی است که در گذشته از آن برای درمان بسیاری از بیماریهای خفیف استفاده میکردند. میخک صد پر در واقع جوانه گل درخت میخک است که طبعی گرم و خشک دارد. خواص آن به شرح زیر هستند:
- کمک به درمان بیماریهای دهان و دندان
- تقویت سیستم ایمنی
- مسکن دردهای دندان و سردرد
- دارای خاصیت ضدالتهابی
- دارای خاصیت ضد قارچی
جوز هندی
ادویه جوز هندی همان تخم درخت همیشه سبز جوز بویا است که در مناطق گرمسیر رشد میکند. خواص بیشمار این دانه سخت، آن را پایه ثابت بسیاری از آشپزخانهها کرده است. از جوز هندی در طرز تهیه چای ماسالا استفاده میشود و خواص زیر را دارد.
- تنظیم فشار خون
- سمزدای قوی
- کمک به سلامت مغز
- دارای خاصیت ضد باکتریایی
فلفل سیاه
فلفل سیاه همان میوه خشک گیاه فلفل بوده و از ادویههای بومی جنوب کشور هند است. بسیاری از خواص چای ماسالا به دلیل وجود فلفل سیاه در ترکیبات آن است که فواید زیر را دارد:
- کمک به بهبود سلامت قلب
- کمک به کاهش وزن
- درمان بیماریهای گوارشی
- تنظیم فشار خون
- دارای خاصیت آنتیاکسیدانی
بهترین زمان مصرف چای ماسالا برای لاغری
همانطور که گفتیم، چای ماسالا و ترکیبات آن به کاهش وزن، چربیسوزی و افزایش متابولیسم بدن کمک میکند. اما چه زمانی بهترین زمان مصرف چای ماسالا برای لاغری است؟ مصرف یک لیوان از این چای در صبح انرژی موردنیاز شما را در طول روز تامین میکند و با افزایش متابولیسم، باعث هضم بهتر غذا و در نتیجه لاغری میشود.
اگر دوست ندارید صبحتان را با این نوشیدنی شروع کنید میتوانید عصر و حدود 8 ساعت قبل ازخواب آن را میل کنید. این زمان نیز مناسب است و چون 8 ساعت با زمان خواب فاصله دارد، کافئین موجود در آن شما را بیخواب نمیکند.
خواص چای ماسالا برای کاهش وزن
اثری که چای ماسالا روی لاغری میگذارد، ثابت شده است. ادویههایی که در طرز تهیه چای ماسالا استفاده میشوند، به روند لاغری کمک میکنند. اما چگونه؟
1. افزایش متابولیسم بدن
همانطور که اشاره کردیم، ادویههای موجود در ماسالا بهویژه فلفل سیاه سوختوساز بدن را افزایش میدهند. این عمل در واقع به کالریسوزی بیشتر بدن کمک میکند. افرادی که سوختوساز بدنشان بالا است، با انجام سادهترین فعالیتهای روزانه هم کالری میسوزانند. بنابراین مصرف موادی مانند ماسالا که متابولیسم را افزایش میدهند، باعث میشود به سالمترین شکل ممکن و بدون تحمل ضعف و گرسنگی لاغر شوید.
2. تجزیه چربی
بیشتر ادویههای موجود در ماسالا بهویژه زنجبیل، به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکنند. یعنی با تحریک آنزیمهای گوارشی و جذب بیشتر اکسیژن، در تجزیه چربی نقش مفیدی دارند.
3. تنظیم قند خون
دارچین ادویهای است که به تنظیم قند خون کمک میکند. تعادل قند خون باعث سوختوساز صحیح گلوکز و در نهایت لاغری میشود.
4. کمک به دستگاه گوارش
ادویههای موجود در ماسالا بهویژه زنجبیل، با شدت دادن به فرایند هضم، کالریهای اضافی را میسوزانند و حس سبکی به بدن فرد میدهند.
چای ماسالا برای چی خوبه؟
یکی دیگر از دلایل محبوبیت چای ماسالا در کنار عطر و طعم جذاب آن، خواص بیشمار آن است که از هر نظر آن را به انتخابی عالی برای روزهای سرد و بارانی تبدیل میکند. مصرف مرتب این نوشیدنی جذاب باعث پیشگیری از بسیاری از بیماریها میشود و فواید زیادی برای بدن دارد. مانند:
1. تقویت سیستم ایمنی
هل و میخک خواص ضدعفونی و ضدباکتریایی دارند و از بروز بسیاری بیماریها جلوگیری میکنند. این موضوع باعث میشود بدن بهدلیل مصرف ماسالا یک خط دفاعی اضافه تشکیل دهد. افرادی که مرتب چای ماسالا مینوشند، کمتر از بقیه به سرماخوردگی مبتلا میشوند. در صورت ابتلا نیز علائم خفیفتری خواهند داشت و زودتر از بقیه بهبود پیدا میکنند. خواص ضدالتهابی ماسالا از گرفتگی بینی هنگام سرماخوردگی پیشگیری میکند.
2. بهبود گوارش
دارچین، هل و فلفل سیاه که در طرز تهیه چای ماسالا استفاده میشوند، به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی کمک میکنند. ماسالا با تسهیل فرایند هضم، از معدهدرد و دلدرد پیشگیری میکند. خواص ضدباکتریایی این نوشیدنی در معده از عفونتهای گوارشی و بیماریهای مربوط به آن جلوگیری میکند. مطالعات نشان میدهند هل نقش مهمی در بهبود زخم معده دارد و سوزش معده را تسکین میدهد.
3. کمک به کنترل قند خون
پزشکان نوشیدن چای ماسالا بدون قند را به افرادی که به دیابت مبتلا هستند، پیشنهاد میکنند. به این دلیل که دارچین و زنجبیل موجود در ماسالا، در کنترل قند خون نقش مهمی دارند. افرادی که به انسولین مقاوم هستند، میتوانند با مصرف ماسالا به تنظیم قند خونشان کمک کنند. زیرا ادویههای موجود در آن، حساسیت به انسولین را بیشتر میکنند.
خواص چای ماسالا برای زنان
ماسالا دارای خواص شگفتانگیزی برای زنان است که بهدلیل فیزیک بدنی خود، در مراحل مختلف زندگی مانند قاعدگی، بارداری و یائسگی با عدم تعادل هورمونها مواجه میشوند. این عدم تعادل باعث تغییرات خلقی، دردهای شدید و ضعف بدنی آنها میشود. در ادامه اشاره میکنیم که چرا نوشیدن ماسالا در این دوران برای خانمها مفید است.
1. به تعادل هورمونها کمک میکند.
یکی از راههای موثر کاهش این علائم که به تعادل هورمونها کمک میکند، نوشیدن چای ماسالا است. دارچین و زنجبیل موجود در آن بر میزان ترشح هورمونها اثر میگذارد و باعث تنظیم و تعادل آنها میشود.
2. باعث کاهش دردهای قاعدگی میشود.
دردهای قاعدگی در زندگی بسیاری از خانمها اختلال ایجاد میکنند. این دردهای شکمی بهدلیل التهاب و گرفتگی نمایان میشوند. خواص ضدالتهابی ادویههایی که در طرز تهیه چای ماسالا موجود هستند، به کاهش دردهای التهابی کمک میکند و آنها را به حداقل میرساند.
3. انرژی را دوران قاعدگی تامین میکند.
یکی دیگر از تجربههایی که خانمها هنگام قاعدگی دارند، خستگی مفرط و پایین بودن سطح انرژی است که فعالیتهای روزانه آنها را نیز مختل میکند. چای ماسالا با افزایش متابولیسم بدن به آزاد شدن انرژی بیشتر، کمک میکند. در نتیجه با جبران انرژی ازدسترفته در این دوران، حس سرزندگی به خانمها میدهد.
4. به بهبود روحیه کمک میکند.
نوسانات هورمونی، دردهای قاعدگی و احساس خستگی همه از عواملی هستند که روحیه زنان را در دوران قاعدگی تحتتاثیر قرار میدهند. چای ماسالا با کاهش بروز همه این موارد، حس نشاط را به خانمها برمیگرداند.
5. علائم ناخوشایند بارداری را کاهش میدهد.
یکی از رایجترین علائم بارداری، حالت تهوعهای صبحگاهی بوده که برای خانمهای باردار بسیار آزاردهنده است. چای ماسالا با خواص ضدالتهاب و ضدتهوع، این علائم را به حداقل میرساند. نوشیدن روزانه چای ماسالا به بهبود هضم و کاهش نفخ در خانمهای باردار کمک میکند.
6. تقویت بدن
ماسالا سرشار از ویتامینهای مختلف و مواد مغذی است که باعث تقویت بدن و برگشت انرژی ازدسترفته در دوران قاعدگی و بارداری خانمها میشود.
خواص چای ماسالا برای مردان
بسیاری از مردان فشار کاری زیادی را تحمل میکنند. این فشار کاری روی انرژی، فشار خون، سطح استرس و میل جنسی آنها اثر میگذارد. نوشیدن یک فنجان چای ماسالا به کاهش این علائم کمک میکند و کیفیت زندگی روزانه آنها را بالا میبرد.
1. انرژی موردنیاز بدن را افزایش میدهد.
ماسالا علاوهبر افزایش متابولیسم بدن، بهدلیل داشتن کافئین سطح انرژی افراد را بالا میبرد. در نتیجه میتوانید برای تنوع بهجای قهوه، با نوشیدن یک فنجان از آن، در کنار افزایش انرژی از خواص دیگرش نیز بهره ببرید. اگر آماده کردن چای ماسالا در محل کار برای شما سخت است، میتوانید آن را در خانه آماده کنید و در تراول ماگ خود بریزید. سپس هر زمان که احساس خستگی کردید، خودتان را به یک فنجان پرانرژی دعوت کنید.
2. به بهبود عملکرد جنسی کمک میکند.
ترکیبات موجود در چای ماسالا ترشح هورمون مردانه یا تستوسترون را افزایش میدهند. طبع گرم ادویههای ماسالا، به تقویت قوای جنسی کمک میکند و عملکرد جنسی مردان را بهبود میبخشد.
3. به حفظ سلامت قلب کمک میکند.
زنجبیل، میخک و ادویههای دیگر موجود در ماسالا که خاصیت ضدالتهابی دارند، بروز علائمی را که بهدلیل فشار خون بالا ظاهر میشوند، کمتر میکنند. مثلا میخک که در ترکیبات انواع مسکنها موجود است، در بهبود سردرد ناشی از فشار خون بالا، موثر واقع میشود. یکی دیگر از فواید ماسالا این است که از تجمع کلسترولهای بد جلوگیری میکند و از این طریق مانع انسداد رگها و در نهایت سکته قلبی میشود.
طرز تهیه پودر چای ماسالا در خانه
اگر دوست دارید صفر تا صد طرز تهیه چای ماسالا را خودتان در خانه انجام دهید، در این بخش آن را توضیح میدهیم. این کار باعث میشود از کیفیت ترکیبات این چای مطمئن شوید و حتی با تغییر نسبت مواد، آن را به ذائقه خود نزدیک کنید.
مواد لازم:
- میخک: ۱۰ عدد
- دانه فلفل سیاه: ۲۰ عدد
- بادیان: یک عدد
- دارچین: یک قاشق چای خوری یا نصف یک چوب
- هل سیاه: ۲ عدد
- هل سبز: ۱۰ عدد
- زنجبیل: یک و نیم قاشق غذا خوری
- جوز هندی: 4/1 عدد
مراحل:
1. ابتدا تابه را روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب داغ شود.
2. سپس همه ادویهها را به جز زنجبیل در تابه بریزید و چند دقیقه آنها را تفت دهید. این کار را ادامه دهید تا عطر ادویهها کاملا پخش شود.
3. تابه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا دمای آن پایین بیاید.
4. ادویهها را درون آسیاب پودر و مخلوط کرده و زنجبیل را به آن اضافه کنید.
5. مخلوط ادویهها را از صافی ریز یا الک رد کنید تا یکدست شود. ترکیب ادویههای چای ماسالای شما آماده است.
6. مقداری آب را در شیرجوش بریزید و صبر کنید تا به نقطه جوش برسد.
7. ادویهها را به آب در حال جوش اضافه کرده و 2 الی 3 دقیقه صبر کنید.
8. اگر دوست دارید نوشیدنی شما شیرین باشد، باید در این مرحله شکر را اضافه کنید.
9. چای سیاه را اضافه کرده و 10 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
10. شیر را اضافه کنید.
با طی این مراحل، نوشیدنی شما آماده میشود. شما با توجه به ذائقه خود میتوانید نسبت این ادویهها را تغییر دهید. نسبت شیر و چای هم به خودتان بستگی دارد. شیر بیشتر باعث غلیظتر شدن نوشیدنی میشود.
پودر اضافی را به ظرفی منتقل کنید، در آن را محکم ببندید و دفعات بعدی بهراحتی از آن استفاده کنید. تماس ادویه آسیاب شده با هوا باعث کمتر شدن عطر آن میشود. بنابراین بهتر است حجم زیادی از ادویه را با هم آسیاب نکنید.
چای ماسالا برای لاغری؛ کی و چگونه بخوریم؟
اگر هدفتان از نوشیدن چای ماسالا کاهش وزن است، بهتر است بجای استفاده از پودرهای آماده خودتان دستبهکار شوید. پودرهای آماده معمولا شیر خشک و قند مصنوعی دارند که کالری آنها را بالا میبرد. برای کاهش وزن بهتر است طرز تهیه چای ماسالا را یاد بگیرید و آن را بدون شیر و شکر مصرف کنید.
ماسالای بدون شیر و شکر طعم تند و تیزی به نوشیدنی شما میدهد، اما برای لاغری مناسبتر است. اگر وقت کافی برای درست کردن این نوشیدنی ندارید، میتوانید از پودرهای فوری که با شیرینکنندههای بدون قند تهیه میشوند، استفاده کنید.
همانطور که پیشتر گفتیم، چای ماسالا با بالا بردن متابولیسم به لاغری کمک میکند. بنابراین بهترین زمان مصرف آن حدود 30 دقیقه قبل از ورزش است. میتوانید آن را بهشکل سرد در قمقمه خود بریزید و قبل از تمرین بنوشید. این کار باعث میشود نسبت به شرایط عادی کالری بیشتری بسوزانید.
نوشیدن یک فنجان چای ماسالا در صبح نیز علاوهبر تامین انرژی به هضم راحتتر وعدههای غذایی بعدی شما کمک میکند. اگر به مواد اولیه ماسالا حساسیت نداشته باشید یا به بیماری خاصی مبتلا نباشید، روزانه دو مرتبه میتوانید این چای را بنوشید.
فواید چای ماسالا برای سلامت بدن
نوشیدن مرتب چای ماسالا به سلامت عمومی بدن کمک میکند و باعث میشود بدنی مقاوم و پرانرژی داشته باشید. فواید آن عبارتاند از:
1. کمک به هضم غذا
اگر معده حساسی دارید و بعد از میل غذا احساس سنگینی میکنید، با نوشیدن روزانه چای ماسالا لطف بزرگی به خود خواهید کرد. چای ماسالا به بهبود عملکرد کلی دستگاه گوارش کمک میکند، میزان ترشح آنزیمهای آن را تنظیم کرده و بهشکل کلی هضم غذا را راحتتر میکند.
2. کاهش التهابات بدن
التهاب یکی از پاسخهای دستگاه ایمنی بدن بوده که گاهی آزاردهنده است. این پاسخ ممکن است بر اثر ورود عوامل خارجی، فعالیت باکتریها و حتی ورزش و خستگی مزمن باشد. بیشتر ادویههای موجود در ماسالا خاصیت ضدالتهابی دارند. دلیل التهاب هر چه که باشد، یکی از موثرترین راههای مقابله با آن و آرام کردن درد اعضای بدن، نوشیدن چای ماسالا است.
3. بهبود گردش خون
مطالعات نشان میدهند که یکی دیگر از خواص چای ماسالا این است که نوسانات فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بهشکل قابلتوجهی کاهش میدهد. کاهش نوسانات خون به تثبیت گردش و فشار خون کمک کرده و از عوارض جدی آن مانند سکته و بیماریهای قلبی دیگر، جلوگیری میکند.
4. کمک به کنترل استرس
زنجبیل و هل موجود در ماسالا خواص ضداضطراب دارند و نوشیدن فنجانی سرشار از آنها سطح استرس کلی شما را پایین میآورد.
آیا چای ماسالا برای همه مناسب است؟
نوشیدن ماسالا برای افرادی که به بیماری خاصی مبتلا نیستند و حساسیتهای غذایی ندارند، منعی ندارد. بااینحال زیادهروی در مصرف هر چیزی مضر است. توجه داشته باشید چای سیاه کافئین دارد و زیادهروی در آن باعث افزایش ضربان قلب و بیقراری میشود.
افرادی که به بیماری فشار خون مبتلا هستند و برای آن دارو مصرف میکنند، بهتر است در مصرف چای ماسالا زیادهروی نکنند. ترکیبات موجود در طرز تهیه چای ماسالا ممکن است با بعضی از داروها تداخل داشته باشد.
همچنین افرادی که معده حساسی دارند و به مشکلات گوارشی دچار هستند، بهتر است با احتیاط این نوشیدنی را مصرف کنند. از طرفی این محصول برای افرادی که به خوراکیهای زیادی حساسیت دارند، ممکن است باعث بروز علائم آلرژی مختلف شود.
سوالات متداول
سخن نهایی
چای ماسالا تعریف یک فنجان خوشمزه، خوش عطر و پر از خاصیت است. این نوشیدنی جذاب آرامش را به شما هدیه میدهد، برای لاغری مناسب است و به سلامت شما کمک میکند. در این مقاله درباره تاریخچه ماسالا، خواص آن و طرز تهیه چای ماسالا در خانه صحبت کردیم. میتوانید همین الان برای درست کردن این نوشیدنی اقدام کنید و از خواص بیشمار آن بهره ببرید.